Björn berättar...

Miljövänliga glykoler bryts ner av syre. Tänk på det!

Vi körde snabbavgasaren i 2 dygn...

Vid Ericssons anläggning i Karlskrona hade för några år sedan ett ganska stort kylsystem, 4 kompressorer med en total kyleffekt på nästan 700 kW, funktionsproblem. A/C-kompressorerna stoppade p.g.a. för högt kondenseringstryck.

Kunden var färdig att sätta igång byte av systemvätska och invändig rengöring av kondensortuberna i systemet och det hade även gått så långt att de hade startat planer på att bygga ut hela kylsystemet eftersom det inte längre nådde nödvändig kyleffekt.

Ericssons serviceföretag, Comfortgruppen i Karlskrona, kontaktade oss och vid besiktning kunde vi konstatera höga gashalter. Vi föreslog att vi skulle prova med en snabbavgasning av systemet innan de startade några omfattande och kostsamma åtgärder. Systemvätskan innehöll 12 mg syre/liter och genomsnittligt kondenseringstryck låg på över 20 bar.

Vi körde snabbavgasaren i 2 dygn och nådde ner till en syrgashalt på 0,8 mg syre/liter. Kondenseringstrycket sjönk med 20 % och genomsnittliga effektförbrukningen för kylsystemet sjönk med 13 %.

Funktionsproblemen försvann och systemet fungerar perfekt till en lägre kostnad och dessutom med en högre kyleffekt än tidigare. Men allra mest nöjd var nog kunden med att den planerade utbyggnaden av kylsystemet inte behövde göras.

”En enkel åtgärd på ett komplext problem.”

Björn Carlsson | AQA #1, 2013

Arkiv

Dela
Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kontakt

QTF Sweden AB
Slöjdaregatan 5
393 66 Kalmar
+46 480-43 00 80
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

AQA Newsletter